Tietoa tekijästä ja Korupaja Hopeakuusta

Tekijä

Olen vuonna 1979 syntynyt pirkanmaalainen kädentaitaja ja kultasepän alan artesaani. Taide ja käsityöt ovat olleet tärkeä osa elämääni pienestä pitäen, ja pitkäaikainen haaveeni on ollut, että voisin jonain päivänä elättää itseni kädentaidoilla. En pelkää kokeilla uusia tekniikoita ja menetelmiä, ja olenkin tullut vuosien varrella kokeilleeksi hyvin monia taiteen muotoja. Koska värit ovat minulle hyvin tärkeä elementti, olen aina nauttinut maalaamisesta, etenkin akryyliväreillä.

Korujen tekemisen aloitin vuonna 2005, ja menetin välittömästi sydämeni korujen, helmien ja hopealangan maailmalle. Korujen valmistaminen on sekoitus taidetta ja kädentaitoja parhaimmillaan - tämä onkin varmaan syy siihen, että nautin korujen valmistamisesta niin paljon. Aloitin korujen tekemisen itseopiskelun avulla, mutta nälkä kasvoi syödessä - hakeuduin lopulta alan koulutukseen, ja valmistuin kultasepän alan artesaaniksi Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta vuonna 2009. Monet käyttämistäni tekniikoista olen oppinut myös alan kirjallisuudesta sekä aina yhtä avuliailta kanssataiteilijoilta internetissä - kiitos heille siitä!

Metsä ja luonto ovat aina merkinneet minulle paljon - kun haluan hiljentyä hetkeksi, hakeudun metsän keskelle. Luonnon tuoksut, värit ja äänet ovat minulle myös tärkein inspiraation lähde. Taiteen ja kädentaitojen keinoin pyrin kertomaan muille siitä, mitä luonto minulle merkitsee.

- Leena Pentti -

Korupaja Hopeakuu

Korupaja Hopeakuu on alkuvuodesta 2012 perustettu yhden naisen kädentaitoyritys Sastamalasta, Pirkanmaalta. Yrityksen valmistamia tuotteita ovat ensisijaisesti korut, mutta myös muut käsityötuotteet ja taide-esineet.

Korupaja Hopeakuulla ei ole erillistä liiketilaa, vaan se toimii toistaiseksi pääosin netin kautta. Korupaja Hopeakuun voit löytää satunnaisesti myös erilaisilta messuilta, markkinoilta ja kädentaitotapahtumista.